Cykling: Dansker spurter sig til fjerdeplads i Schweiz

01/03/2015 22:09

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den danske cykelrytter Rasmus Guldhammer viste sine sorte Cult Energy-farver frem, da han søndag blev nummer fire i cykelløbet GP Lugano, som traditionelt åbner cykelsæsonen i Schweiz.

Danskeren var med i et decimeret felt på kun 22 ryttere, som skulle spurte om sejren i Lugano efter en lang række skrappe stigninger undervejs i det 185 kilometer lange løb.

En gruppe med 17 ryttere formede dagens lange udbrud, men i kraft af en heftig forcering fra blandt andre Tinkoff-Saxo mod slutningen, blev udbruddet kørt ind.

Dernæst var Chris Anker Sørensen, som sæsondebuterede, med i en gruppe på 10 ryttere, som forsøgte sig, men syv kilometer før målstregen, var det angreb også neutraliseret.

Så viste Guldhammer sig i spurten, hvor han endte lige foran sin tyske holdkammerat Linus Gerdemann.

Italieneren Nicolo Bonifazzio (Lampre) vandt foran landsmændene Francesco Gavazzi (Southeast) og Matteo Montaguti (AG2R).

- Jeg var på vej fremad mod tredjepladsen, da rytteren foran presser mig op i barrieren, så jeg måtte bremse og køre den anden vej rundt om ham, men med kun 50 meter til målstregen, var det for sent.

- Alligevel er jeg glad for resultatet og for måden, vi kører sammen på, siger Rasmus Guldhammer i en pressemeddelelse.

Danskeren sluttede dermed ugen godt af for det danske cykelhold, som i sidste weekend fik stjålet cykler og andet udstyr for rundt regnet 2,5 millioner kroner, og måtte trække sig inden sidste etape af det franske cykelløb Tour du Haut Var.

Tyveriet bragte deltagelsen i denne weekends cykelløb i fare.

Men med hjælp fra sponsorer og velvillighed fra Tinkoff-Saxos Bjarne Riis, der har lånt holdet udstyr, lykkedes det at skrabe tilstrækkeligt sammen til at holdet også deltog i det belgiske brostensløb Omloop Het Nieuwsblad lørdag.

I forrige sluttede Rasmus Guldhammer også i top-10 i den italienske sæsonåbner Trofeo Laigueglia.

/ritzau/