Dårlig knæ stopper Andy Schlecks cykelkarriere

Den tidligere Bjarne Riis-stjerne Andy Schleck (Trek) annoncerede torsdag, at han indstiller cykelkarrieren på grund af knæproblemer.

- Cykling er slut for for mig på professionelt plan. Jeg slutter karrieren, siger Schleck på et pressemøde i Luxembourg med tårer i øjnene.

- Jeg er blevet behandlet mange gange hos en ekspert i Basel. Nogle gange to gange om dagen.

- Jeg kan godt køre tre-fire timer, men når jeg kører hårdt og op ad, så svulmer mit knæ op. Der er ikke mere, vi kan gøre, konstaterer han.

Knæskaden opstod efter et styrt i dette års Tour de France, hvor han var i asfalten på en af løbets første etaper i Storbritannien.

Den 29-årige rytter har de senere år haft svært ved at leve op til de store resultater, han præsterede i sine år hos Riis på Team CSC frem til 2011.

I 2009 vandt han forårsklassikeren Liege-Bastogne-Liege og blev nummer to i Tour de France.

Året efter strøg han til tops i det franske etapeløb, da han blev tildelt den samlede Tour-sejr per efterkrav som følge af Alberto Contadors bøfsag.

- Selv om det skete ved skrivebordet, så vandt jeg Touren og var den bedste, siger han om 2010-sejren i Tour de France.

Den nu tidligere cykelrytter kan også se tilbage på en andenplads i Giro d'Italia i 2007 og en etapesejr op ad Galibier i 2011-udgaven af Touren.

- Det eneste jeg mangler er en olympisk medalje. I Beijing blev jeg nummer fire, siger Schleck.

Sportsdirektør hos Trek, Kim Andersen, har været en tro følgesvend for Andy Schleck i størstedelen af karrieren. Andersen deltog også i torsdagens pressemøde.

- Vi vil savne ham meget. Han og hans familie kan være stolte af, hvad han præsteret. Vi vil altid huske det.

- Han stopper tidligere, end vi havde regnet med. Men sådan er det nogle gange. Han har gjort det godt i sine 10 år som professionel, siger Kim Andersen.

Schleck kørte for Bjarne Riis og Team CSC frem til 2011, hvor han skiftede til Trek.

/ritzau/

 

Dagens Gossip