Dagen inden den store dag: Jakob Ellemann med skarpe beskyldninger og ét særligt håb

Foto: Wikimedia Commons

Der sker ting og sager dagen inden den store dag.

Valgkampen lakker mod enden. 

Danskerne skal til stemmeurnen i morgen tirsdag den 1. november, for at tilkendegive hvem de synes, der skal varetage landet fremover. 

I den forbindelse gentog Mette Frederiksen, at hun vil danne en bred regering henover midten. 

Det mener Jakob Ellemann, formand for Venstre, bestemt ikke er troværdigt: 

“Når nu statsministeren står og taler så varmt om reformer, så har du lige haft tre et halvt år til at gøre noget ved det. Det er pudsigt, at de her ting kommer i valgkampen”, siger han ifølge det danske nyhedsbureau Ritzau

Det kommer i kølvandet på på partilederdebatten ‘Demokratiets aften’, som blev afholdt i DR-byen. 

Han påpegede også, at det lyder som en, der vil være statsminister for enhver pris. 

I 2014 var det med omvendt fortegn, da Lars Løkke Rasmussen stod i spidsen for Venstre. Her løftede han sløret for, at han ikke vil være statsminister for enhver pris. 

I dag er han politisk leder for Moderaterne, som har oplevet en gevaldig vælgertilslutning i meningsmålingerne i valgkampen. 

De definerer sig selv som et reformparti, hvorfor Ellemann henvender sig i slutningen af debatten direkte til sin tidligere partifælle. 

Det gør han med håbet om, at Lars Løkke ‘kommer hjem’ og laver reformer med blå blok. 

Lars Løkke har tidligere afvist at pege på rød eller blå blok, men han står ifølge de seneste målinger med afgørende mandater, og kan på mange måde afgøre, hvem der bliver statsminister. 

Hvem der trækker det korteste strå, må vi vente lidt med at finde ud af. 

Er du stadig i tvivl om, hvor din stemme skal placeres - så husk, at følge med i aften klokken 20.00 på TV2, når ‘Sidste svar - partilederdebat ‘ ruller over skærmen.

 

 

 

Dagens Gossip