Dan Jørgensen overrasket over ministerpost: Det er mit drømmejob

Den nye fødevareminister, Dan Jørgensen (S), havde ikke regnet med, at han skulle vende hjem til Danmark før tid fra sin plads i EU-Parlamentet for at være minister.

Derfor blev han både overrasket og glad, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) onsdag ringede ham op og tilbød ham posten som fødevareminister.

- Jeg blev faktisk overrasket, det havde jeg ikke regnet med. Men jeg blev også meget glad, for det er mit drømmejob, siger han.

Han indtager det nye job med ydmyghed, siger han inden et møde med statsminister Helle Thorning-Schmidt torsdag.

- Jeg er selvfølgelig meget meget stolt, men også ydmyg, det er en stor opgave at gå til, siger han.

I EU-Parlamentet har 38-årige Dan Jørgensen været næstformand for miljøudvalget, og han har gjort sig bemærket med en række forslag om at forbedre dyrevelfærd.

- Landbruget og fødevaresektoren er utroligt vigtige erhverv for Danmark, det har jeg altid ment, og det gør jeg fortsat. Alle ved, at mit hjerte banker for miljø og dyrevelfærd, siger han.

Han blev i 2012 kåret som Årets Dyreven af Dyrenes Beskyttelse. At gå op i både miljø og dyrevelfærd er ikke nogen modsætning, tværtimod er de hinandens forudsætninger, siger han.

- Man kan sagtens kombinere både at kæmpe for miljø og dyrevelfærd og kæmpe for, at landbruget skal have vækst og gode rammevilkår, og det håber jeg, at jeg kan blive garant for, siger han.

Der har lydt kritiske røster, som er bekymrede for, om Dan Jørgensens grønne holdninger kan gå ud over landbruget.

Det er statsminister Helle Thorning-Schmidt ikke bekymret for, siger hun under et kort pressemøde torsdag.

- Jeg synes, der er ved at blive tegnet et billede af Dan Jørgensen, som jeg ikke helt kan genkende. Han har altid været optaget af, at Danmark er et landbrugsland og været optaget af de arbejdspladser, der kan skabes i landbruget.

- Nu er han en del af regeringen og fortsætter selvfølgelig regeringens politik på det her område.

Dan Jørgensen overtager sit nye ministerium, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, torsdag eftermiddag klokken 16.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip