Dan Jørgensen sender ministerkollega ud af Folketinget

Afgående by- og boligminister Carsten Hansen (S) er ude af Folketinget efter et voldsomt fald i personlige stemmer i forhold til sidste valg. Han har fået 2567 personlige stemmer imod over 8000 ved sidste valg.

I stedet bliver det den afgående fødevareminister Dan Jørgensen, Jan Johansen, Julie Skovby, Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, og Erik Christensen, der tager de fem socialdemokratiske mandater i Fyns Storkreds.

Forud for sidste valg var Carsten Hansen blandt andet ude med et løfte om at bevare akutafdelingen på Svendborg Sygehus. Det var et løfte, han ikke kunne holde.

Dan Jørgensen blev storkredsens topscorer med 14.874 personlige stemmer foran Pernille Skipper (EL), der fik 11.120.

Den eneste nye blandt de socialdemokratiske folketingsmedlemmer fra Fyn er den tidligere borgmester i Nyborg Erik Christensen.

Det er dog Jan Johansen, der er partiets kandidat i Nyborg, hvor han har fået en stærkt valg og har hentet over 10.000 stemmer som den eneste ud over Dan Jørgensen og Pernille Skipper.

Jan Johansen er blandt andet blevet kendt for at brokke sig højlydt over, at regeringen ikke ville pille ved dagpengereformen.

Hos Venstre er Erling Bonnesen blevet topscorer på Fyn med lidt over 9000 personlige stemmer, mens Dansk Folkepartis fremgang har betydet, at partiformandens bror Jens Henrik Thulesen Dahl kan høste fremgang og næsten 10.000 personlige stemmer på Fyn.

Han ser ud til at få selskab af Alex Ahrendtsen, Pernille Bendixen og Dorthe Ullemose.

/ritzau/

 

Dagens Gossip