Danfoss i Davos: Optimismen vender langsomt tilbage

Efter en række år med svag vækst i skyggen af finanskrisen hersker der en vis form for optimisme om fremtiden blandt verdens mest fremtrædende virksomhedsledere, politikere og forskere.

Sådan lyder det fra Mette Refshauge, kommunikationsdirektør i Danfoss. Hun har netop fået fødderne på dansk grund efter fire dage ved Det Verdensøkonomiske Forum i den schweiziske alpeby Davos.

Her har flere end 2500 af klodens mest prominente erhvervsledere, politikere og forskere diskuteret verdens økonomiske udfordringer ved den årligt tilbagevendende begivenhed.

- Jeg har godt nok ikke været med før, men jeg hørte fra mange dernede, at de forgangne år har været præget af mere sortsyn, mens der den her gang har været en balanceret optimisme, siger Mette Refshauge til Ritzau.

Hun peger på, at det blandt andet er gode takter i USA, hvor der gennem 2014 har været positive takter for økonomien, der er med til at drive optimismen.

Hun fortæller dog, at der på mange af møderne i Davos er blevet reflekteret over, at tingene kan ændre sig, hvilket kan påvirke økonomien på kort sigt.

- Det kan være svært at se frem på den korte bane. Og hvad den ustabilitet betyder for vores økonomi, har været en del af omdrejningspunktet for mange af sessionerne, siger hun med henvisning til blandt andet krisen i Ukraine.

Mette Refshauge lægger ikke skjul på, at Danfoss, der blandt andet er kendt for at producere termostater, vinder meget ved at deltage i Davos.

Danfoss har blandt andet haft mulighed for at holde møder med forretningspartnere, hvilket trods alt er den "største gevinst" ved de fire dage i Schweiz, lyder det fra Mette Refshauge.

- Man har i den grad et koncentrat af topchefer fra de største kunder, partnere, leverandører og dertil beslutningstagere i form af borgmestre og præsidenter, siger hun.

- Så det er en meget stor del af det, at man får hilst på folk på en effektiv måde. Hvor man ellers måske skulle rejse til USA for at snakke med en enkelt person, kan man nu møde en lang række personer på meget kort tid, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip