Danica Pension bygger et af Skandinaviens højeste huse

De mange boligsøgende studerende i København kan se frem til, at der om tre år står 700 indflytningsklare studieboliger på Nørrebro.

Danica Pension har nemlig købt arealet "Nørrebro Gods" af DSB Ejendomme og vil på grunden opføre 700 ungdomsboliger, som vil stå klar ved studiestart i 2017.

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse fra DSB og Danica Pension.

Projektet består af syv punkthuse med 7-12 etager og et højere punkthus med 29 etager.

Dermed kan bygningen gå hen og blive en af de højeste bygninger i Skandinavien, hvis den bliver højere end 102 meter, som højhuset "Domus Vista" ved Roskildevej på Frederiksberg er. Domus Vista er i øjeblikket den næsthøjeste beboelsesejendom i Skandinavien.

Danica Pension kan endnu ikke oplyse, hvor højt punkthuset på de 29 etager bliver, da de præcise planer for byggeriet endnu ikke er helt klar.

Der er dog en stor forventning til, at de studerende vil kappes om at komme til at bo i de nye studieboliger.

- København oplever en markant vækst i antallet af studerende. I de sidste fem år er der kommet 20.000 flere unge i byen, og i de næste fem år forventes yderligere 20.000, siger Danica Pensions ejendomschef, Christian E. Olsson, i en pressemeddelelse.

- Når vores studieboliger tilmed ligger i hjertet af Nørrebro og med unik udsigt ind over København, bliver der rift om dem. Det er jo lige der, at næsten alle unge drømmer om at bo, siger han.

Aftalen er kommet i stand efter et længere samarbejde om udvikling af arealet mellem Københavns Kommune, Danica Pension, Agenda Property og DSB Ejendomme.

De 700 studieboliger bliver af forskellige størrelser. Der bliver både kollegieværelser, 1-værelseslejligheder på 40 m² og op til 4-værelseslejligheder på 95 m².

Ud over studieboligerne vil Danica Pension bygge en dagligvarebutik og en café.

/ritzau/

 

Dagens Gossip