Danish Crown flytter job til Storbritannien og får støtte

Det er over et halvt år siden, at slagterigiganten Danish Crown meldte ud, at man ville lukke slagteriet i Faaborg. Slagteriet er Danish Crowns udbeningsafdeling i Faaborg, og lukningen medfører, at over 400 job nedlægges i Danmark.

De flyttes i stedet til Storbritannien, hvor Danish Crown får et investeringstilskud i forbindelse med, at de nye arbejdspladser oprettes.

Den fremtidige udbening kommer til at ske i Cornwall, hvor slagteriet allerede har produktion i forvejen.

Udbeningen kommer til at blive flyttet til Bugle-fabrikken, der ligger i et landdistriktsområde. Ifølge Danish Crown ligger fabrikken i et område, hvor det er svært at fastholde arbejdspladser.

- Derfor har den regionale udviklingsfond valgt at støtte bevarelsen af fabrikken og investering i bevarelse af yderligere to Tulip Ltd-fabrikker med et investeringstilskud på op til 4,8 millioner britiske pund (svarende til 50 millioner kroner, red.), oplyser Danish Crown.

- Lidt under halvdelen går til den produktion, der overflyttes fra Faaborg. Det betyder både bevarelsen af en række af koncernens arbejdspladser og etableringen af cirka 250 nye arbejdspladser, oplyser slagteriet.

Flytningen af de danske arbejdspladser blev endelig godkendt på et bestyrelsesmøde tirsdag.

- Vi understregede også tilbage i januar, at produktionen ville blive flyttet til Polen, Tyskland eller England, hvor Danish Crown koncernen i forvejen har produktionsanlæg, og beslutningen er faldet på England, fordi det her giver den bedste, samlede løsning for koncernen, siger direktør for DC Pork Jesper Friis.

Tulip Ltd har i dag 17 produktionsanlæg i Storbritannien, og flere af dem ligger i Cornwall. Faaborgs produktion flyttes løbende til fabrikken i Bugle, og den endelige lukning vil som tidligere bebudet finde sted i første halvår af 2016.

/ritzau/

 

Dagens Gossip