Danish Crown fyrer 280 ansatte på slagteri i Ringsted

Danish Crown tilpasser kapaciteten på sit slagteri i Ringsted og fyrer cirka 280 medarbejdere, oplyser slagterivirksomheden.

Som begrundelse for afskedigelserne skriver Danish Crown, at flere års faldende produktion af slagtesvin i Danmark får selskabet til igen at tilpasse slagtekapaciteten på de danske svineslagterier. Der er cirka 900 ansatte på slagteriet i Ringsted.

- Bestyrelsen for DC Pork har indstillet, at en væsentlig del af slagtekapaciteten på slagteriet i Ringsted nedlægges hen over sommeren 2015, fremgår det af en meddelelse.

Ud over nedlæggelsen af de omkring 280 stillinger er der lagt op til, at slagteriets kapacitet skæres ned med cirka 15.000 slagtesvin om ugen.

- Vi har igennem længere tid kørt slagtesvin på tværs af landet for at fylde kapaciteten på slagteriet i Ringsted, og det er ikke nogen fornuftig løsning, siger produktionsdirektør i Danish Crown Søren F. Eriksen.

- På Sjælland produceres der i dag ikke et antal slagtesvin, som kan retfærdiggøre et slagteri af den størrelse, tilføjer han.

Produktionen af danske slagtesvin falder fortsat. Det betyder ifølge Danish Crown, at der er for meget kapacitet på de danske slagterier.

- Det giver kun mening at skære kapacitet ned, hvis vi gør det samlet, og faktisk er det første gang, vi lukker et halvt slagteri.

- Men Ringsted er sådan indrettet, at slagteriet i dag kører på flere slagtelinjer end andre slagterier. Derfor kan vi fysisk fjerne to slagtelinjer, så der samtidig spares på vedligehold og andre faste udgifter.

- I sidste ende handler det om at sikre, at ejerne får den bedst mulige afregning af deres grise, så vi bevarer slagtesvineproduktionen, siger Søren F. Eriksen.

De to slagtelinjer nedlægges i to trin. Den første midt i juni og den anden midt i september i år.

Skulle produktionen af slagtesvin igen stige på Sjælland, gør løsningen det muligt at øge kapaciteten på slagteriet - eventuelt ved indsættelse af aftenhold, oplyser Danish Crown.

/ritzau/

 

Dagens Gossip