Danish Crown hyrer nye medarbejdere efter eksport-dyk

På grund af travlhed ansætter Danish Crown i disse dage op mod 75 nye medarbejdere i afdelingerne i Herning og Blans.

- Vi får i øjeblikket leveret omkring 15.000 flere slagtesvin om ugen, end vi havde forventet, siger produktionsdirektør Søren F. Eriksen i en pressemeddelelse.

Ansættelserne kommer efter en lang periode, hvor slagterikoncernen har skåret ned på antallet af ansatte på grund af færre slagtesvin. Men der er også andre årsager til, at slagterierne har brug for flere medarbejdere.

- Samtidig har vi en pukkel af grise efter en jule- og nytårsperiode, hvor vi med fem fridage mistede en hel uges slagtning, så lige nu har vi virkelig brug for at kunne slagte flere svin, siger Søren F. Eriksen.

Den pludselige stigning i antallet af slagtesvin skyldes ifølge Danish Crown formentlig, at den manglende eksport af svinekød fra Europa til Rusland har fået eksporten af danske smågrise til først og fremmest Tyskland til at dykke i de sidste måneder af 2014.

- Vi er lige nu omkring fire fulde slagtedage bagud, og det giver altså nogle af vores leverandører udfordringer. For grisene ude i staldene holder jo ikke op med at vokse, selv om de er meldt til slagtning.

- Heldigvis er vores ansatte ude på slagterierne i vidt omfang klar til at tage overarbejde, så vi forhåbentlig kan undgå problemer med overfyldte stalde, siger Søren F. Eriksen.

På nuværende tidspunkt er der ingen, der tør spå, om den manglende eksport af svinekød fra Europa til Rusland kan udløse et egentligt opsving i den danske produktion af slagtesvin.

Vurderet ud fra eksporten af smågrise i oktober og november peger pilen dog i retning af travlhed på de danske slagterier i de første måneder af 2015.

Men det er usikkert, om den nye tendens holder. Svineproducenterne får ifølge Danish Crown en meget lav afregning for grisene, og derfor er det langt fra sikkert, at det også vil være tilfældet, når sommeren begynder at nærme sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip