Danish Crown presset af trist Europa

admin

426 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Det er et presset marked slagterigiganten Danish Crown er på. Det kan ses på resultaterne, der står i stampe. Selv er Danish Crown dog tilfreds med udviklingen.

Omsætningen var nogenlunde stabil i de første seks måneder af regnskabsåret 2015/16 på 29,4 milliarder kroner, på trods af at Danish Crown har købt op. Resultatet dykkede en smule til 819 millioner kroner.

- Detailmarkedet er meget konkurrencepræget med stadig større kæder, øget fokus på discount og konstante krav fra slutforbrugerne om lavere priser.

- Det giver pres på både kødproducenterne og på råvareprisen til landmanden. Set i det lys er det tilfredsstillende, at Danish Crown kan fastholde et resultat marginalt under samme periode sidste år, skriver administrerende direktør Jais Valeur i en meddelelse.

Ifølge Danish Crown er det specielt uden for Danmark, der er pres på. I Europa beskrives markedet som "udfordret", fordi der både er en svag efterspørgsel og "overudbud af kød".

- På det engelske marked har første halvår været præget af en intensiv konkurrence i detailhandlen, der stiller stigende krav til konkurrencedygtighed og udviklingshastighed.

- Derfor er der igangsat målrettede initiativer for at styrke koncernens position og konkurrenceevne, skriver Danish Crown i sit regnskab.

For hele selskabet skal opkøb sikre fortsat fremgang. Det blev understreget af, at Danish Crown tidligere på året købte svenske Dalsöfjors.

- Samlet set bekræfter halvårsresultatet det, jeg har sagt, siden jeg tog over som administrerende direktør i januar. Danish Crown er en veldrevet og velinvesteret virksomhed. Men vi er også en del af en fødevaresektor, der er under pres og i hastig forandring, skriver Jais Valeur og afslutter:

- Hvis Danish Crown skal blive ved med at være i front, skal vi blive endnu dygtigere og stille større krav til os selv og den værdi, vi skaber for vores 8000 ejere og råvareleverandører.

/ritzau/