Dankort dropper pinkoden få køb under 200 kroner

Dankortet bliver kontaktløst fra juli 2015 og det bliver muligt at betale uden pinkode for beløb under 200 kroner, oplyser ejeren bag Dankortet, Nets, i en pressemeddelelse.

Firmaet har indgået en aftale med Detailhandlen og bankerne som skal bane vejen for hurtigere betalinger for forretningerne og større bekvemmelighed for dankort-brugerne.

Fra tredje kvartal 2015 vil alle nye dankort og Visa/dankort blive udstedt med en kontaktløs funktionalitet, der gør det muligt at gennemføre køb på op til 200 kroner uden indtastning af PIN-kode. Udskiftningen af de eksisterende kort vil ske i takt med, at de udløber.

- Denne aftale betyder, at Dankortet tager et vigtigt skridt ind i fremtiden i forhold til at forblive et stærkt og foretrukket betalingsalternativ for danskerne. Det har stor betydning for danskerne, og det er vigtigt for detailhandlen, siger Henrik Hyltoft, Markedsdirektør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip