Danmark donerer 20 millioner til luftbro i kamp mod ebola

Danmark skruer med 20 millioner kroner yderligere op for sit bidrag til at bekæmpe ebola-epidemien i Vestafrika

10 millioner kroner går til en såkaldt FN-luftbro, hvor flere fly skal transportere nødhjælp til Vestafrika. I Ghana anvendes 10 millioner kroner fra udviklingsbistanden til ebolaberedskab.

- Uden flyadgang til ebolaramte samfund er det ikke muligt for FN og de internationale nødhjælpsorganisationer at bekæmpe epidemien.

- Derfor har FN anmodet os om støtte til en luftbro, og vi har valgt at bidrage med 10 millioner kroner, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Bidraget går til flytransport af sundhedspersonale og medicinsk udstyr ind og ud af de værst ramte områder i Liberia, Sierra Leone og Guinea.

- Epidemien har medført, at mange flyruter er lukket, og det gør det meget vanskeligt at få sundhedspersonale og medicin frem til de værst ramte lande, siger Mogens Jensen.

De 10 millioner kroner, der gives via udviklingsbistanden i Ghana, går til de ghanesiske sundhedsmyndigheders eget ebolaberedskab.

Frygten er nemlig, at ebolaudbruddet spreder sig til Ghana, der er et knudepunkt i regionen. Derfor gælder det om at forebygge med støtte til lokale sundhedsklinikker og oplysning i Ghana.

- Det er meget vigtigt at huske på, at det handler om at isolere sygdommen og ikke om at isolere de berørte lande, lyder det.

Danmark har allerede givet godt to millioner kroner til danske nødhjælpsorganisationers indsats for at bekæmpe ebola-epidemien i Vestafrika.

Hertil kommer, at både Dansk Flygtningehjælp, Red Barnet og Ibis har fået grønt lys til at omlægge mere langvarige indsatser til målrettet arbejde med bekæmpelse af ebolaepidemien.

Frem til 26. august var der registreret 1552 dødsofre som følge af epidemien, der har hærget flere afrikanske lande.

/ritzau/

 

Dagens Gossip