Danmark har nu 17 Michelin-stjerner

Danmark har fået tre nye enstjernede Michelin-restauranter, mens en enkelt restaurant har mistet den gastronomiske udmærkelse.

Det er status, efter at stjernerne onsdag er blevet offentliggjort ved et pressemøde i Stockholm, skriver pol.dk.

Dermed er København oppe på 17 stjerner, fordelt på 15 restauranter. Noma og Geranium er fortsat Danmarks eneste tostjernede restauranter.

De københavnske restauranter Clou, Marchal og Studio har alle fået en stjerne i årets guide fra Michelin, som er offentliggjort onsdag.

Det fortalte guidens direktør på et tv-transmitteret pressemøde i Stockholm.

Restauranterne er alle relativt nyåbnede og var på forhånd udpeget som kandidater af flere iagttagere.

Clou, der drives af brødrene Jonathan og Alexander Berntsen, har haft åben siden efteråret 2012 og har høstet adskillige flotte anmeldelser.

Stjernen til Marchal betyder, at kokken Ronny Emborg igen bliver Michelin-dekoreret, efter han sidste år forlod den enstjernede AOC.

Emborgs nye restaurant ligger i det genåbnede luksushotel d'Angletere.

Sidste nye stjerne går til Studio at the Standard, som har Torsten Vildgaard i spidsen. Han er tidligere souschef på Noma, og hans nye restaurant er placeret i Københavns gamle toldhus, som for nylig er åbnet under navnet The Standard af blandt andre Claus Meyer.

Til gengæld mister Danmarks ældste Michelin-restaurant sin stjerne, skriver b.dk. Kong Hans Kælder, som fik landets første stjerne i 1983 og har fastholdt den siden, må nu vinke farvel til anerkendelsen.

Det sker efter at restaurantens køkkenchef siden 1996, Thomas Rode Andersen, sidste år meddelte, at han forlader restauranten til sommer.

Foruden de eftertragtede stjerner uddeler Michelin også titlen Bib Gourmand til restauranter, der leverer et godt måltid til billige penge.

Her går Danmark i år en enkelt restaurant tilbage.

Restaurant kanalen, Skovshoved Hotel, Le Sommelier og retour har alle mistet titlen, mens Rebel, Pluto og Bror er nye indehavere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip