Danmark kan sikre EM-semifinale og OL-plads mod favorit

Det danske U21-landshold i fodbold har mulighed for at slå to fluer med ét smæk, når holdet lørdag aften møder EM-favoritten Tyskland ved slutrunden i Tjekkiet.

En dansk sejr i Eden Arena i Prag vil i første omgang udløse en plads i EM-semifinalen, enten som nummer ét eller to i gruppe A.

- Vi har en matchbold, fordi vi kan spille os videre til semifinalen. Det er noget, der giver blod på tanden, siger midtbaneprofilen Pierre-Emile Højbjerg.

Danmark vandt onsdag 2-1 over Tjekkiet i den første kamp ved EM, mens Tyskland skuffede med 1-1 mod Serbien.

Resultaterne betyder, at Danmark kommer videre til semifinalen, hvis holdet vinder en af de to sidste kampe i gruppen. Det danske hold møder på tirsdag Serbien i den afsluttende gruppekamp.

Ud over en plads blandt de fire bedste ved EM er der en anden vigtig ting i spil.

Avancement til semifinalerne vil også betyde, at Danmark kvalificerer sig til OL i Rio næste år.

Danmark har ikke været repræsenteret ved OL siden 1992.

Landstræner Jess Thorup vælger at holde fokus på én ting ad gangen.

- Det tænker jeg ikke på. 100 procent ærligt, så tænker jeg ikke på det. Jeg har også sagt til spillerne, at jeg godt ved, der er denne her gulerod, men vi er til EM, og det skal vi have fuld fokus på.

- Det er vigtigt, at vi tænker på denne turnering, og ikke hvad der måske venter. Vi synes, EM er det største, og det tror jeg også, det er, hvis man ser rent sportsligt på det.

- Men de, der har været til OL, bliver ved med at snakke om, hvor stort og sjovt og spændende det er. Så det kunne være endnu en fed oplevelse at have med dette hold.

- Nu skal vi dog lige levere først mod tyskerne og serberne. Der venter os to rigtigt store mundfulde, siger Jess Thorup.

Kampen mellem Danmark og Tyskland begynder klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip