Danmark og Sverige deler Nordens Michelin-trone

Hvis der var en konkurrence om, hvilket nordisk land der hev flest Michelin-stjerner hjem, så skulle Danmark og Sverige deles om at stå øverst på skamlen.

Også i Sverige har Michelin-guiden nemlig fundet 18 restauranter, der var værdige til en plads i den prestigefulde gourmetguide, og samlet uddelt 21 stjerner. Det samme antal restauranter og stjerner opnåede Danmark i den nye guide, Michelin Nordic Cities 2015.

Svenskerne kan glæde sig over, at Malmø nu også er kommet med på det gastronomiske landkort med tre restauranter i årets guide. Det er spisestederne Ambiance à Vindåkra, Bloom in the Park og Vollmers, der alle har opnået en stjerne.

Ligesom København har den svenske hovedstad, Stockholm, nu i alt tre restauranter med to Michelin-stjerner. Ny på den liste er Oaxen Krog, mens restauranterne Frantzén og Mathias Dahlgren-Matsalen har bevaret deres status med hver to stjerner.

Stockholm har samtidig fået en ny et-stjernet restaurant, Volt, og det samme har Göteborg med restauranterne Koka og SK Mat & Människor.

Finland og Norge halter noget efter med i alt fem stjerner til fem finske restauranter og fem stjerner til fire norske restauranter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip