Danmark og Sverige deler Nordens Michelin-trone

Hvis der var en konkurrence om, hvilket nordisk land der hev flest Michelin-stjerner hjem, så skulle Danmark og Sverige deles om at stå øverst på skamlen.

Også i Sverige har Michelin-guiden nemlig fundet 18 restauranter, der var værdige til en plads i den prestigefulde gourmetguide, og samlet uddelt 21 stjerner. Det samme antal restauranter og stjerner opnåede Danmark i den nye guide, Michelin Nordic Cities 2015.

Svenskerne kan glæde sig over, at Malmø nu også er kommet med på det gastronomiske landkort med tre restauranter i årets guide. Det er spisestederne Ambiance à Vindåkra, Bloom in the Park og Vollmers, der alle har opnået en stjerne.

Ligesom København har den svenske hovedstad, Stockholm, nu i alt tre restauranter med to Michelin-stjerner. Ny på den liste er Oaxen Krog, mens restauranterne Frantzén og Mathias Dahlgren-Matsalen har bevaret deres status med hver to stjerner.

Stockholm har samtidig fået en ny et-stjernet restaurant, Volt, og det samme har Göteborg med restauranterne Koka og SK Mat & Människor.

Finland og Norge halter noget efter med i alt fem stjerner til fem finske restauranter og fem stjerner til fire norske restauranter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip