Danmark sender 10 millioner til syrisk opposition

admin

|

03/12/2014

Dagens topnyheder

De cirka 2,5 millioner syrere i de oppositionskontrollerede områder kan se frem til at få 10 millioner kroner fra den danske regering. Det oplyser Udenrigsministeriet. Pengene overdrages til oppositionskoalitionen for den moderate opposition.

- For at fremme en politisk løsning og stabilisere situationen i Syrien er det vigtigt at støtte landets moderate opposition og det syriske civilsamfund, så de bliver bedre i stand til selv at imødekomme befolkningens behov, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

- Derfor støtter vi nu oppositionskoalitionens indkøb, transport og fordeling af hvede, der skal bidrage til at brødføde 2,5 millioner syrere, der har brug for mad, før vinteren sætter ind.

Pengene kommer fra Freds- og Stabiliseringsfonden under Syrien-programmet, som blandt andet er sat i verden for at støtte den moderate syriske opposition.

Den syriske oppositionskoalition blev dannet i 2013 for at skabe en myndighed i de oppositionskontrollerede områder, der kan sikre den nødvendige transport, opbevaring og distribution af hveden.

Oppositionskoalitionens leder anmodede i november den danske regering om støtte til et program, der skal indkøbe cirka 70.000 ton hvede. Programmet løber fra december 2014 til marts 2015.

Lederen af den syriske oppositionskoalition, Hadi al-Bahra, besøger fredag København, hvor han mødes med udenrigsminister Martin Lidegaard (R). De skal blandt andet at drøfte situationen i Syrien, den danske støtte til den syriske opposition samt perspektiverne for en langsigtet politisk løsning på konflikten i landet.

/ritzau/