Danmark sender 53 romaer til Serbien

Der er tale om romaer fra Serbien, som nu frivilligt er vendt tilbage til hjemlandet, efter at have fået afslag på asyl, fortæller Claus Birkelyng, der er vicepolitiinspektør hos Nationalt Udlændinge Center (NUC).

»De har alle i fredags fået at vide, at de skulle være klar klokken syv tirsdag morgen. Så de har haft mulighed for at pakke og sige farvel til venner og bekendte. Alle er udrejst frivilligt. Alle var tilstede i morges. Det er forløbet i god ro og orden. Folk har haft tid til at indstille sig på det, og derfor har der været en positiv stemning,« siger han til politiken.dk.

Serbiske romaer udgør den største gruppe af asylansøgere i Danmark i øjeblikket, og det kan ifølge den serbiske konsul i Danmark skyldes, at de serbiske romaer fejlagtigt tror, at de er omfattet af den støtteordning for afviste asylansøgere, som regeringen indførte i december sidste år. Den ordning sikrer afviste asylansøgere 20.000 kroner per voksen og 10.000 kroner per barn, der forlader landet. Men den omfatter altså ikke serbere. Den hjemsendte gruppe returnerer dog ikke uden en krone på lommen, hver person får hver 50 euro med sig, skriver politiken.dk.

 

Dagens Gossip