Danmark sender flere millioner til Georgien

Skrevet af admin

02/07/2014

Mest læste i dag

Georgien kan se frem til en økonomisk håndsrækning fra Danmark.

Fremover vil georgierne blive støttet med 25 millioner kroner hvert år i modsætning til de nuværende fem millioner kroner, som landet hidtil har modtaget fra Danmark.

Det sker for at støtte op om Georgiens bestræbelser på at styrke den demokratiske og økonomiske udvikling, oplyser handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Den forøgede støtte er en konsekvens af, at Georgien ved det seneste EU-topmøde skrev under på en såkaldt associerings- og frihandelsaftale. Også Ukraine og Moldova underskrev lignende aftaler med EU.

- Georgien har ligesom Ukraine og Moldova med undertegnelsen i fredags sendt et vigtigt signal om, at de ønsker tættere bånd til EU. Georgien står over for at skulle gennemføre en række vigtige reformer, styrke demokratiet, tilpasse og fremme privatsektorudvikling og reformere den offentlige sektor i overensstemmelse med EU’s lovgivning.

- Og gode takter skal belønnes. Derfor finder jeg det helt naturligt at øge støtten til Georgien, siger Mogens Jensen i meddelelsen.

Georgien erstatter Armenien som såkaldt prioritetsland under naboskabsprogrammet. Armenien vil fortsæt kunne modtage mindre bevillinger, ligesom eksisterende initiativer udfases over en længere årrække.

De seks resterende prioritetslande er Albanien, Bosnien, Kosovo, Ukraine, Hviderusland og Moldova.

/ritzau/