Danmark sender penge til Ukraine

Skrevet af admin

08/03/2014

Mest læste i dag

I lyset af den verserende konflikt i Ukraine har Danmark besluttet at give et bidrag på omkring 800.000 kroner til Ukraine, oplyser udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Omkring 450.000 kr. af det økonomiske bidrag er øremærket til at sende et hold eksperter fra OSCE, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, til de konfliktramte områder i den østlige og sydlige del af Ukraine med henblik på at skabe dialog mellem forskellige befolkningsgrupper.

- Der er akut brug for en øget tilstedeværelse i det østlige og sydlige Ukraine og på Krim-halvøen.

- Jeg mødte selv forleden en række af de civilsamfundsfolk, som nu forsøger at fremme reformer og bygge bro på tværs af det ukrainske samfund, så spændingerne kan blive dæmpet, siger udenrigsminister Martin Lidegaard, i en pressemeddelelse.

Derudover går knap 375.000 kroner af bidraget til to underafdelinger i OSCE, som skal lave en undersøgelse af menneskerettighederne og mindretalssituationen Ukraine og munde ud i en række anbefalinger til de ukrainske myndigheder.

- I den aktuelle kritiske situation vil vi yderligere fokusere på at understøtte overvågning af menneskerettigheder og fremme af national dialog, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, i en pressemeddelelse.

Arbejdet med de to initiativer bliver sat i gang med det samme.

/ritzau/