Danmark skal være verdens mest aktive nation

Med to fonde, kronprins Frederik og et trecifret millionbeløb i ryggen præsenterede to idrætsorganisationer tirsdag en vision om at få flere end halv million flere danskere til at dyrke idræt og gøre Danmark til verdens største idrætsnation.

Nordea-fonden og TrygFonden vil indgå i et tæt partnerskab med Dansk Idræts Forbund (DIF) og Dansk Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) om at få 600.000 flere danskere til at være aktive inden 2025.

Visionen kaldes 25-50-75. Talrækken dækker over målsætningen, at 75 procent af danskerne i 2025 skal dyrke idræt, og at 50 procent af befolkningen skal dyrke idræt i en idrætsforening. Offentlig døbes visionen det mere slogan-egnede "Bevæg dig for livet".

På pressemødet i Fremad Valbys lokaler blev visionen bakket op af kronprins Frederik.

- Med 25-50-75 lanceres en ambitiøs målsætning, der skal gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation. Visionen er til for at erindre alle, aktive som inaktive, om, at idræt og motion er sjovt, siger kronprinsen blandt andet.

Bevæg dig for livet vil i første omgang fokusere på motionsløb, cykling, floorball, badminton og håndbold. Sideløbende er der nedsat arbejdsgrupper til at kigge på forbedringer til seks andre sportsgrene - heriblandt fodbold og fitness.

Nordea-fonden og TrygFonden bidrager i de kommende tre år med 60 millioner tilsammen. I samme periode vil DIF og DGI spytte 40 millioner kroner i puljen. En investering på 100 millioner kroner, der af bidragyderne kaldes et historisk partnerskab.

- Selvom vi er et lille land, kan vi godt tænke stort. I en stærk alliance vil vi i løbet af de næste 10 år gøre Danmark til verdensmester i breddeidræt. Vi vil gøre Danmark til et foregangsland inden for den folkelige idræt, siger Mogens Hugo, bestyrelsesformand i Nordea-fonden.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip