Danmark slog Sverige stort i EM-afstemning

Danmark og Sverige var i en direkte duel om en af værtskabspladserne til EM i fodbold i 2020. Den faldt med klar margen ud til dansk fordel.

Landene var inddelt i geografiske zoner, og her optrådte de to skandinaviske lande alene i zone 2. Mindst ét af landene skulle med, og Danmark vandt denne afstemning 13-3.

Det fremgår af et afstemningsresultat, som det europæiske fodboldforbund (Uefa) offentliggjorde ved pressemødet i Geneve, da de 13 værter blev udnævnt.

Herefter røg Sverige ud i en slags opsamlingsafstemning, hvor otte lande kæmpede om de sidste seks pladser.

Fire af de 19 ansøgere havde nemlig ikke opfyldt kravene og var derfor ikke med i afstemningen: Hviderusland, Bulgarien, Makedonien og Israel var alle blevet sorteret fra.

Men Sverige sluttede sidst i den sidste afstemning med 18 point, mens den anden forbigåede nation - Wales - fik 21 point.

Skotland blev EM-vært på det yderste mandat med 22 stemmer.

DBU' formand, Jesper Møller, havde gerne set Sverige blandt værterne.

- Jeg skal lige komme mig over, at Sverige ikke er med. Vi havde regnet med at indlede et samarbejde om en skandinavisk gruppe.

- Det ville være blevet godt, men det bliver det også med den partner, vi får i stedet. Det kunne måske blive St. Petersborg (Rusland), Bruxelles (Belgien) eller Glasgow (Skotland). Der går nok et stykke tid, inden vi ved det, siger Jesper Møller.

De 13 værtslande blev England (London), Tyskland (München), Aserbajdsjan (Baku), Rusland (St. Petersborg) og Italien (Rom), Danmark (København), Rumænien (Bukarest), Holland (Amsterdam), Irland (Dublin), Spanien (Bilbao), Ungarn (Budapest), Belgien (Bruxelles) og Skotland (Glasgow).

Semifinaler og finalen spilles i London.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip