Danmark trækker fly og 40 mand hjem fra Mali

Danmark trækker godt 40 soldater, militærpolitibetjente og piloter samt et af flyvevåbnets Herkules transportfly hjem fra Bamako, som er hovedstaden i det vestafrikanske land Mali.

Flyvevåbnet og Udenrigsministeriet oplyser til Avisen.dk, at Danmark har afvist FN's ønske om at blive to måneder længere i det konfliktplagede land.

- Fly og besætning skal som planlagt udfylde roller i den hjemlige struktur, siger kommunikationsmedarbejder Lars Skjoldan fra Flyvertaktisk Kommando.

Folketinget har i sit beslutningsforslag givet Udenrigsministeriet lov til, at missionen varer fra februar til og med juni i år. Det danske Herkules-fly har fløjet forsyninger og sårede til og fra Malis nordlige del af landet, hvor der er kampe.

Missionen har kostet statskassen 1300 kroner i døgnet pr. udsendt for kost, logi og tøjvask. Fra februar til juni har hotelregningen kostet over 7,5 millioner kroner. Det skyldes, at soldaterne har boet på et femstjernet luksushotel, fordi der ifølge forsvaret ikke var noget alternativ.

Danmark har fortsat et efterretningsteam på godt 10 mand i Mali.

/ritzau/

 

Dagens Gossip