Danmark vil genoptage afrikanske asylsøgeres sag

Udlændingestyrelsen vil nu vende bunken med asylansøgere fra det østafrikanske land Eritrea. Det sker efter, at styrelsen i august har været på en såkaldt "fact finding mission" i landet.

Missionen kom i stand på baggrund at, at der pludselig kom flere hundrede asylansøgere til Danmark fra Eritrea hen over sommeren.

Og på baggrund af undersøgelsen, vil de danske myndigheder nu igen tage kontakt til asylansøgerne fra Eritrea for blandt andet - som det hedder - "at afklare ansøgernes nationalitet".

"På baggrund af rapporten fra primo december 2014 har Udlændingestyrelsen oplyst, at styrelsen forventer at gennemføre fornyede samtaler med asylansøgere fra Eritrea, hvor styrelsen på baggrund af oplysninger indhentet i bl.a. Eritrea vil afklare ansøgernes nationalitet, hedder det i en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

"Endvidere vil ansøgerne blive spurgt yderligere om deres asylmotiver.", står der videre

Desuden giver oplysningerne i rapporten grundlag for at se på, om der skal fastlægges en "ny praksis i Flygtningenævnet".

Det store antal asylansøgere, der hen over sommeren og især ind i den tidlige del af efteråret er kommet til Danmark, kommer især fra Syrien. Men Eritrea har også ligget højt på listen, særligt i forhold til landets størrelse.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) erklærer sig tilfreds med rapporten, men kan i øvrigt ikke blande sig i den kommende fornyede sagsbehandling.

- Rapporten giver ny og relevant viden om asylsituationen i forhold til Eritrea. Rapporten underbygger, at der var behov for opdaterede oplysninger, og at det var rigtigt af Udlændingestyrelsen at iværksætte en fact finding mission, siger hun.

- Som bekendt har jeg som justitsminister ikke kompetence til at afgøre konkrete asylsager. Her gælder der et armslængdeprincip. Det vil derfor i sidste ende være Flygtningenævnet, som skal fastlægge betydningen af de nye oplysninger om Eritrea i forhold til konkrete asylsager.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip