Danmarks bedste cykelhold fyrer nyansat manager

Danmarks næste store cykelsatsning, Cult Energy Pro Cycling, har mandag fyret holdets nyansatte teammanager Christian Weyland.

Det skriver feltet.dk, der henviser til en pressemeddelelse fra cykelholdet.

Fyringen kommer som lidt af en overraskelse, da det blot er to måneder siden, at Cult Energy annoncerede, at man havde allieret sig med luxembourgske Weyland.

- Med øjeblikkelig virkning har vi valgt at afbryde samarbejdet med Christian Weyland. Han har simpelthen ikke levet op til vores forventninger, og dette er uden sidestykke den rette beslutning for holdet, siger den kommende teammanager, Christa Skelde, i pressemeddelelsen.

Det er endnu uklart, hvad der ligger til grund for fyringen. Cykelholdet, der i næste sæson skal køre på niveauet lige under World Tour, er dog på jagt efter en co-sponsor.

Ejeren af læskedrikproducenten Cult Energy, Brian Sørensen, oplyser, at han fortsat bakker op om holdet.

- Vi har en speciel aftale med Christa Skelde, som afviger fra normale kontrakter. Vi støtter helhjertet op omkring deres beslutning, og vi bakker holdet op rent økonomisk, indtil en co-sponsor er fundet, siger Brian Sørensen ifølge feltet.dk.

Cult Energy Pro Cycling har hentet flere internationale profiler, efter at holdet den 1. september annoncerede, at man fra 2015 rykker et niveau op og bliver et såkaldt pro-kontinentalhold.

World Tour-holdet Tinkoff-Saxo er efter Bjarne Riis' salg af cykelholdet til rigmanden Oleg Tinkov nu på russiske hænder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip