Danmarks EM-rival ansætter karantæneramt landstræner

Fernando Santos skal være ny landstræner for Portugals fodboldlandshold. Det meddelte det portugisiske fodboldforbund tirsdag. Han vil blive præsenteret på et pressemøde senere på dagen.

Han efterfølger Paulo Bento, der for 12 dage siden tog konsekvensen af Portugals sensationelle nederlag hjemme til Albanien i den første kamp i EM-kvalifikationen.

Fernando Santos kommer selv lige fra et andet landstrænerjob. Han stod i spidsen for Grækenland, der nåede 1/8-finalen ved VM i Brasilien denne sommer.

I kampen mod Costa Rica blev han udvist, og efterfølgende tildelte det internationale fodboldforbund Fifa ham en karantæne på otte spilledage. Straffen gælder i alle internationale kampe med noget på spil.

Trods avancementet fra VM-gruppespillet, som var en succes i sig selv, valgte han at gå af efter nederlaget til Costa Rica. To år tidligere var han manden bag Grækenlands kvartfinaleplads ved EM.

Den 59-årige portugiser begyndte som landstræner i 2010, og forinden havde han haft adskillige klubtrænerjob i blandt andet Porto og Benfica.

Portugals landshold er i gruppe med Danmark i EM-kvalifikationen. De to lande tørner sammen i Telia Parken 14. oktober, men ved den lejlighed må Santos altså ikke befinde sig på den portugisiske trænerbænk.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip