Danmarks Ronaldo-ekspert: Tre-fire mand kan stoppe ham

Seks af Lars Jacobsens hidtidige 69 landskampe har været mod Portugal, og fem af gangene har superstjernen Cristiano Ronaldo været en del af den portugisiske offensiv.

Den danske back har derfor et godt billede af den enorme udfordring, der venter landsholdet tirsdag aften i EM-kvalifikationskampen i København.

- Hvis vi sætter tre-fire mand på ham, så får han det svært, siger Jacobsen med et grin.

Danmark har i de senere år haft udmærket fat i det stærke portugisiske landshold. Tre ud af de seks kampe, Lars Jacobsen har spillet, er blevet vundet.

Tilmed har Ronaldo sjældent vist samme skræmmende styrke mod Danmark, som han gør på klubniveau.

- Om jeg har luret ham, ved jeg ikke. Jeg ved som regel godt, hvad han vil gøre, men det er bare ikke sikkert, man kan gøre det samme ligeså hurtigt som han. Han laver i den grad mange mål i øjeblikket, og det er en topspiller, siger Lars Jacobsen.

Fynboen fra Guingamp måtte se alle 90 minutter fra udskiftningsbænken, da danskerne lørdag aften spillede 1-1 i Albanien.

I stedet passede Peter Ankersen pladsen som højre back, men der er blevet spekuleret i, at Jacobsen - på grund af sine større defensive kvaliteter og kendskabet til Cristiano Ronaldo - får chancen tirsdag aften.

- Selvfølgelig håber jeg på at spille. Det havde også været mærkeligt andet, men jeg ved ikke, hvad landstræneren har i tankerne, og det er jo ham, der bestemmer.

- Men det drejer sig ikke om mig. Er der en anden, der får pladsen, skal jeg gerne dele min viden, siger Lars Jacobsen.

Ronaldo spillede helt i front for Portugal i holdets generalprøve mod Frankrig lørdag aften. Her blev han skiftet ud i anden halvleg og fik straks is på knæet. Der skulle dog ikke være noget graverende i vejen med målslugeren.

Danmark mødte senest Portugal ved EM-slutrunden i 2012. Her blev det til en portugisisk 3-2-sejr - i øvrigt uden scoringer fra Cristiano Ronaldo.

/ritzau/

 

Dagens Gossip