Danmarks U21-landstræner vil følge tysk succesformel

Når Danmarks U21-landshold i fodbold lørdag aften møder Tyskland ved EM-slutrunden i Tjekkiet, så kan en del af fremtidens verdensstjerner være at finde på det tyske hold. I hvert fald hvis man ser historisk på det.

I 2009 vandt det tyske U21-landshold EM-titlen med en klar 4-0-sejr over England i finalen i Sverige.

Fem år senere var fem af spillerne fra finalesejren med fra start, da Tysklands A-landshold vandt 1-0 over Argentina i VM-finalen i Rio efter forlænget spilletid.

Danmarks landstræner, Jess Thorup, lader sig da også inspirere af den tyske succes.

- Jeg kan ikke lade være med at sammenligne os med Tysklands hold i 2009, der vandt U21-EM. De byggede noget op dér med flere spillere, der blev verdensmestre sidste år.

- Jeg siger ikke, at vi kan gøre det samme, men det kunne være et mål at bygge en stamme op her ved EM, som om nogle år bliver stammen på A-landsholdet. Vi er allerede godt på vej, siger landstræneren.

Mens spillere som Manuel Neuer, Mesut Özil og Mats Hummels gik fra guld ved U21-EM i 2009 til at blive verdensmestre for et år siden, så har 10 af spillerne i den danske U21-trup ved EM allerede fået debut på A-landsholdet.

19-årige Pierre-Emile Højbjerg indtager en bærende rolle på A-landsholdet, og andre spillere som Yussuf Poulsen, Jannik Vestergaard og Andreas Christensen kan være på vej i samme retning.

- Hele setuppet i den danske talentudvikling er på rette vej. Men vi skal huske på, at de andre lande heller ikke står stille. De øver sig også hele tiden, så vi skal lægge på, også i fremtiden, siger Jess Thorup.

Mens Danmark vandt 2-1 over de tjekkiske værter i den første kamp ved EM, så skuffede Tyskland med 1-1 mod Serbien.

Navne som målmanden Marc-André ter Stegen fra FC Barcelona, midtbanespilleren Emre Can fra Liverpool og offensivspilleren Kevin Volland fra Hoffenheim borger dog for stor kvalitet.

- Tyskerne er stærke. Det siger sig selv, når man ser på truppen og ser, at deres målmand blandt andet spillede Champions League-finalen.

- Men det skal vi parkere og sige, at måske er de individuelt lidt bedre, men vi skal leve af vores kollektiv, og vi kan krydre det med nogle spillere fra store ligaer. Vi har en chance mod alle hold, siger Jess Thorup.

Kampen i Eden Arena i Prag begynder klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip