Danseatlet er for stiv til latin

Lige så smidig gymnasten Helge Vammen er, lige så stiv i kroppen er han også. Som gymnast er det nemlig vigtigt at kunne låse kroppen, når man skal lande efter for eksempel et spring for at undgå skader.

Og det har vist sig at være lidt af en udfordring for Wammen, der fra fredag den 12. september kan ses i Vild med dans.

I dansen skal kroppen nemlig løsnes op, og der skal gang i hofterne, når latinrytmerne ruller ud af højttalerne. Det er ikke helt nemt for den syvdobbelte Danmarksmester i idrætsgymnastik.

- Jeg er vant til hele tiden at skulle være spændt til gymnastik. Til dans skal jeg derimod løsne op i kroppen. Hvis jeg lige pludselig gør det i en landing til gymnastik, kan det gå helt galt. Så jeg skal huske at holde de to sportsgrene adskilt, siger Helge Vammen.

Elitegymnastens dansepartner Sofie Kruuse, kan også godt mærke, at skiftet mellem de to discipliner koster lidt tid og forvirring.

- Det er supersvært at skulle skifte. Helge kommer tit lige fra gymnastik, når vi skal træne, og jeg skal derfor tit starte med at bruge tid på at løsne op i hans krop. Herefter skal han til gymnastik igen og skal stramme det hele én gang til, siger Sofie Kruuse.

Den professionelle danser ser dog alligevel store fordele i gymnastkroppen.

- Han har en fordel i dansen pasodoble og i det hele taget i standarddanse, for han er ret låst i sin krop. Det er godt til standard, men knap så godt til latin. Men det skal vi nok få lavet om på, siger Sofie Kruuse, der sidste år dansede med den tidligere fodboldspiller Allan Simonsen.

Vild med dans har premiere fredag den 12. september kl. 20.00 på TV2.

Newspaq

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip