Dansk atletik sigter mod største OL-hold siden 1972

Står det til Dansk Atletik Forbund (DAF), så møder Danmark op til OL i Rio med det største atletikhold siden legene i München i 1972. Det på trods af, at kravene til at komme med er højere end nogensinde.

Siden 1972 har maksimalt syv danske atletikudøvere været med ved OL, hvilket var i 1996 i Atlanta, men i 2016 skal det overgås.

- Jeg vurderer, at der er gode chancer for, at vi kommer til at sende mere end syv atleter til Rio. Flere er tæt på kravet, det handler bare om at få flyttet dem det sidste stykke i det næste års tid, siger sportschef hos DAF, Piotr Haczek, i en pressemeddelelse.

Til at nå målet får forbundet i 2015, hvor kvalifikationerne til OL skal sikres, ligesom der også er et VM i Kina, to millioner kroner i støtte fra Team Danmark.

For de penge forventer Team Danmark så til gengæld også at se gode præstationer.

- Jeg håber meget, at den kommende sæson vil byde på flere og mere stabile præstationer fra de danske atletikudøvere, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

- Vi har meget potentiale i dansk atletik, og allerede VM i august byder forhåbentlig på gode danske takter forud for OL, tilføjer hun.

Ved OL i London 2012 var der seks danske atletikudøvere, der kvalificerede sig. Det var Andreas Bube, Caroline Bonde Holm, Jesper Faurschou, Jessica Draskau-Petersson, Kim Christensen og Sara Slott Petersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip