Dansk bundesligamøde sætter verdensrekord

Fire danske håndboldspillere og en træner er med, når der om lidt mere end tre uger bliver sat verdensrekord med mindst 37.000 tilskuere til bundesligakampen mellem Rhein-Neckar Löwen og HSV Hamburg.

Arrangørerne oplyser tirsdag, at de foreløbig har solgt 37.000 billetter til kampen, som skal spilles i Commerzbank Arena i Frankfurt.

- Vores mål er nået. Tilskuerne kan glæde sig til en håndboldfest med verdensrekord-kulisse, siger Patrik Meyer, der er stadionchef i Commerzbank Arena.

Den bestående tilskuerrekord fra håndbold er sat i forbindelse med kampen mellem AG København og Bjerringbro-Silkeborg i DM-finalen i Parken i 2011. Den havde 36.651 tilskuere. Den næste rekord vil altså stadig have massivt dansk islæt.

Nikolaj Jacobsen er træner i Rhein-Neckar Löwen, mens de to landsholdsspillere Niklas Landin og Mads Mensah er blandt spillerne.

Hos HSV Hamburg er Hans Lindberg og Henrik Toft Hansen blandt spillerne. Lindberg kommer dog ikke med i opgøret, da han er ukampdygtig i de kommende seks uger med en ledskade i tommelfingeren.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip