Dansk Chelsea-talent: Mourinho viser mig tålmodighed

Den blot 19-årige Andreas Christensen fik mandag debut for det danske A-landshold i kampen mod Montenegro.

Selvom den tidligere Brøndby-spiller i denne sæson debuterede i Premier League for Chelsea, er han bevidst om, at han skal have flere førsteholdskampe, hvis ikke udviklingen skal stagnere.

- Det her år har været perfekt for mig i Chelsea. Jeg fik en masse spilletid for U21-holdet, og jeg trænede med førsteholdstruppen, og det er nok den bedste træning, der findes, siger han.

- Nu er næste skridt at få mere spilletid. Jeg skal spille voksenfodbold i næste sæson, og så er det næsten lige meget, hvor det er, tilføjer Andreas Christensen, der i næste uge tager med det danske U21-landshold for at spille EM i Tjekkiet.

Siden Andreas Christensen i 2012 skiftede Brøndby ud med Chelsea, har det unge talent følt sit godt til rette i klubben. Særligt er han glad for samarbejdet med manager José Mourinho.

- Han har været god ved mig, og han har vist mig stor tålmodighed. Mourinho bekymrer sig om alle i truppen, og det er en af hans forcer. Han har det godt med alle spillerne, og han tager sig af med dem.

Chelsea har tidligere givet udtryk for, at man gerne vil beholde Andreas Christensen.

Derfor virker en låneaftale mest sandsynligt. Klubben har blandt andet en samarbejdsaftale med hollandske Vitesse, som derfor kunne være en mulighed.

- Jeg har ikke tænkt så meget over fremtiden. Nu er jeg her med landsholdet, og så er der U21-EM. Jeg kigger på mine muligheder efter det, lyder det fra forsvarsspilleren.

19-årige Andreas Christensen fik debut på Chelseas førstehold tilbage i efteråret i ligacuppen, mens danskerens første Premier League-kamp var i sidste spillerunde mod Sunderland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip