Dansk cykeltalent er tæt på VM-medalje

Det var ikke mange meter, Magnus Bak Klaris var fra at kunne hente den tredje danske medalje ved VM i spanske Ponferrada. Det endte dog kun med en femteplads efter de i alt 127 kilometer.

Magnus Bak Klaris var ellers med helt fremme ved U19-rytternes linjeløb lørdag, men han blev klemt inde i en massespurt blandt de bedste 35 deltagere, som havde kræfter til at være med i finalen.

Det lykkedes alligevel at finde et godt hjul for Magnus Bak Klaris, som havde masser af fart på de sidste meter.

Det var tyske Jonas Bokeloh, som var hurtigst i spurten, og han vandt VM-guld foran russeren Alexandr Kulikovskiy, mens hollænderen Peter Lenderink snuppede bronzen.

Magnus Bak Klaris var regnet blandt favoritterne, efter at han tidligere i år sejrede ved Paris-Roubaix for unge ryttere, og den kuperede VM-rute lå godt til den klatrestærke dansker.

Ud over Magnus Bak Klaris var Jonas Gregaard også med i finalen. Efter et godt stykke arbejde for Magnus Bak Klaris endte Gregaard på en placering som nummer 23.

De to danskere knoklede på en nedkørsel for at komme op til de forreste, og det lykkedes cirka tre kilometer før målstregen.

Casper Pedersen var det - på papiret - bedste danske bud på en topplacering, hvis det skulle afgøres med en spurt.

Men Casper Pedersen blev ramt af et uheld, da kæden knækkede, og han nåede derfor ikke op blandt de ryttere, der gik i udbrud i slutfasen.

Derudover var Niklas Larsen, Jesper Schultz og Anders Hardahl med for Danmark, og de endte længere nede i feltet.

Danmark har hentet to medaljer ved VM indtil videre. Senere lørdag køres kvindernes linjeløb, hvor Julie Leth deltager. Herrernes linjeløb køres søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip