Dansk cykeltalent: Favoritterne kender mig i år

Sidste år overraskede den 21-årige Team Cult Energy-rytter Magnus Cort alt og alle ved at vinde to etaper ved Post Danmark Rundt.

I år er stortalentet tilbage på de danske landeveje. Denne gang er han dog klar over, at han får svært ved at lave samme nummer som sidste år.

- I år ved de store hold, hvem jeg er, så de holder nok lidt mere øje med mig, selvom jeg selvfølgelig ikke er lige så stor som Bak, Breschel og Fuglsang. Men de kommer til at lægge mærke til mig i år, når jeg kører rundt i førertrøjen, siger Magnus Cort fuld af selvtillid.

Cort håber, at en øget opmærksomhed på ham kan give muligheder til hans holdkammerater.

- Jeg får nok lidt svært ved at komme væk i år, men på den måde håber jeg, at det kan skabe noget plads til nogle af mine holdkammerater såsom Martin Mortensen eller Troels Vinther, siger han.

Selvom unge Magnus Cort gerne vil hjælpe sine holdkammerater til at lave gode resultater, så har han alligevel gode grunde til at lave et godt resultat for sig selv.

Tidligere på året skrev han en treårig kontrakt med det australske hold Orica-Greenedge, og derfor vil han bruge Post Danmark Rundt til at vise sig frem for sin kommende arbejdsgiver.

- Jo flere sejre jeg får, desto hurtigere får jeg nok også lov til at køre min egen chance i stedet for kun at hente vand. Så hvis jeg viser, at jeg har klassen til at være med her, så håber jeg at få chancen i fremtiden, siger Magnus Cort.

Første etape af Post Danmark Rundt startede onsdag klokken 13 i Hobro og slutter med tre omgange på en rundstrækning i Mariager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip