Dansk cykeltalent hopper ud på dybt vand i Tirreno

Den danske cykelrytter Magnus Cort Nielsen hopper onsdag eftermiddag ud på dybt vand, når han indleder World Tour-cykelløbet Tirreno-Adriatico for det australske hold Orica-Greenedge.

Han gør det med masser af respekt for, at det bliver hans største opgave nogensinde. Men efter en fornem præstation i det italienske Strade Bianche i lørdags også med drømme.

- Det går fint nok for mig. Jeg har haft tre starter i denne sæson. De to første var som hjælperytter, og så var der løbet i lørdags, hvor jeg kunne spare mig undervejs og køre min egen chance.

Strade Bianche er blevet et flot og populært cykelløb, delvist på grusveje i Toscana, med mange af de samme ryttere, som kører det ugelange etapeløb med start onsdag.

Da lørdagens løb blev afgjort befandt Magnus Cort sig i en 10-mands-gruppe med de største favoritter som Fabian Cancellara (Trek), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Alejandro Valverde (Movistar), Greg Van Avermaet (BMC), Sep Vanmarcke (LottoNL) og den senere vinder Zdenek Stybar (Etixx-Quickstep).

Den 22-årige dansker faldt fra igen, og endte som nummer 34, men at han kom med, da toget kørte, vidner om Corts store potentiale.

- Det var fedt at være med de rigtige ryttere så langt. Heldigvis er der ingen, som forventer, at jeg skulle vinde sådan et løb. Det må komme i løbet af nogle år, siger Magnus Cort.

Sammen med resten af Orica-Greenedge ærgrer Magnus Cort sig over, at onsdagens 22,7 kilometer holdtidskørsel på grund af dårligt vejr er ændret til en individuel enkeltstart på 5,7 kilometer ved Lido di Camaiore.

Australierne havde nemlig sat et hold, som kunne vinde etapen og give klassementshåbet Adam Yates gode vilkår i forhold til det samlede resultat.

Sammenlagt er Magnus Cort kun en ubetydelig brik, men han drømmer om et godt resultat på den 203 kilometer lange etape fra Cascina til Arezzo på fredag.

- Den etape har en halvhård afslutning, hvor jeg skal prøve mig af. Sidste år vandt Peter Sagan etapen med en lignende afslutning, så jeg regner ikke med at vinde, men vil gerne se, hvor langt jeg kan nå, siger Magnus Cort.

Tirreno-Adriatico var udset til at være et løb, hvor de fire ryttere, som kan betegnes som Tour de France-favoritter, skulle mødes.

Både Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Chris Froome (Sky), Vincenzo Nibali (Astana) og Nairo Quintana (Movistar) var tilmeldt, men Froome har meldt fra på grund af sygdom.

Løbet køres over syv etaper og slutter med en 10 kilometer lang enkeltstart på tirsdag.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip