Dansk dokumentar kan vinde to BAFTA-priser

Skrevet af admin

08/01/2014
Den meget omtalte dokumentarfilm "The Act of Killing", der er instrueret af den amerikanske, men herboende instruktør, Joshua Oppenheimer, og som er dansk produceret, er nomineret hele to gange, når BAFTA-priserne uddeles i London den 16. februar.Det er netop blevet afsløret af det britiske filmakademi."The Act of Killing" er nomineret i kategorien bedste dokumentarfilm og i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film. I den sidstnævnte kategori var Thomas Vinterbergs "Jagten" nomineret sidste år, men måtte se sig slået af den østrigske Michael Hanekes "Amour"."The Act of Killing" handler om det grusomme folkemord på over en halv million indonesere, der skete efter at den indonesiske regering blev væltet af militæret i 1965. Dokumentaren har blandt andet vundet en sær-Bodil, en Robert, en Gotham Award og en pris på Berlin Film Festival. Den er desuden med i kapløbet til at blive nomineret til en Oscar. Om den bliver det, afsløres den 16. januar.Newspaq

Dagens topnyheder

Den meget omtalte dokumentarfilm "The Act of Killing", der er instrueret af den amerikanske, men herboende instruktør, Joshua Oppenheimer, og som er dansk produceret, er nomineret hele to gange, når BAFTA-priserne uddeles i London den 16. februar.

Det er netop blevet afsløret af det britiske filmakademi.

"The Act of Killing" er nomineret i kategorien bedste dokumentarfilm og i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film. I den sidstnævnte kategori var Thomas Vinterbergs "Jagten" nomineret sidste år, men måtte se sig slået af den østrigske Michael Hanekes "Amour".

"The Act of Killing" handler om det grusomme folkemord på over en halv million indonesere, der skete efter at den indonesiske regering blev væltet af militæret i 1965.

Dokumentaren har blandt andet vundet en sær-Bodil, en Robert, en Gotham Award og en pris på Berlin Film Festival. Den er desuden med i kapløbet til at blive nomineret til en Oscar. Om den bliver det, afsløres den 16. januar.

Newspaq