Dansk Energi revser klimakampagnen Earth Hour

Lørdag aften slukker Danmark og 171 andre lande lyset for at vise deres ønske om et sundere klima, når WWF Verdensnaturfonden som en del af klimakampagnen Earth Hour opfordrer folk til at nyde mørket i en time.

Hos Dansk Energi mener man, at initiativet rammer ved siden af.

- Jeg er enig i, at klimaforandringerne er for vigtigt. Men el er en del af løsningen og ikke problemet, lyder det fra Dansk Energis administrerende direktør, Lars Aagaard, til Ritzau.

- Hvis man slukker for lyset, danner det en opfattelse af, at el-forbruget er en del af klimaproblemet, men vi skal bruge el til vores biler og til opvarmning af huse.

- I stedet for at slukke for elpæren, vil jeg i aften slukke for stearinlyset, for det forurener også, siger Lars Aagaard.

Hos WWF Verdensnaturfonden trækker man dog på skuldrene efter kritikken fra Dansk Energi.

- Den her kampagne fungerer som et statement, hvor man viser engagement for klimaet, og det er essensen af kampagnen, siger Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, til Ritzau.

- Lars Aagaard behøver ikke at slukke lyset. Det står ham frit for.

Kritikken fra Lars Aagaard og Dansk Energi går også på, at det ville være langt mere fordelagtigt for klimaet, hvis man i stedet tændte for alle lamperne og skruede ned for kødforbruget.

- Kampagnen er en måde at blive hørt på, så klimaindsatsen ikke forsvinder fra politikernes agenda, siger Gitte Seeberg.

Det er lørdag aften mellem klokken 20.30-21.30, at mere end 7000 byer kloden over vil slukke for lyset for at hylde klimaet.

Som en del af Earth Hour afholder blandt andet Københavns Zoo et arrangement i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden.

Kampagnen er en tilbagevendende begivenhed, der første gang løb af stablen i 2007.

/ritzau/

 

Dagens Gossip