Dansk Energi vil se PSO-regnestykke før der jubles

admin

424 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Dansk Energi vil ikke forholde sig til det skattemæssige regnestykke, når regeringen foreslår, at PSO-afgiften skal betales over skatten frem for elregningen.

Det fortæller Dansk Energis vicedirektør, Anders Stouge.

- Regeringen må først fremlægge en samlet model. Men vi har da længe kigget på en anden finansieringskilde, og vi har også peget på skatten på arbejdet, siger han.

Venstre-regeringen lægger op til at hæve bundskatten med 0,31 procentpoint i perioden 2017 til 2021. Samtidig vil regeringen i samme periode løbende beskære danskernes såkaldte personfradrag, så det til sidst vil være 1100 kroner mindre om året.

- Vi mener, at det er mere fordelagtigt for samfundet at opkræve den her afgift gennem vores indkomstsystem, tilføjer Dansk Energis vicedirektør.

EU-Kommissionen har underkendt den nuværende model og kalder den traktatstridig, fordi den også bliver pålagt udenlandske selskaber, som ikke nyder godt af støtten til grøn omstilling i Danmark.

- Det er bare vigtigt for os, at ambitionsniveauet og retningen for den grønne omstilling bliver bevaret. Det ved vi endnu ikke, om den gør. Men vi må bare se, siger Anders Stouge.

Afskaffelsen af PSO-afgiften efterlader et hul i statskassen på op mod 70 milliarder kroner over de næste ti år.

Regeringen har foreslået en gradvis afskaffelse af PSO-afgiften fra 2017 til 2021 og har indtil videre fundet cirka en syvendedel af pengene.

Det har da også hele tiden ligget i kortene, at en stigning i bundskatten kunne komme på tale.

/ritzau/