Dansk Erhverv: Behov for helt nyt skattesystem

Tiden er ikke til lappeløsninger, men derimod til et helt nyt skattesystem.

Sådan siger erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, der mener, at nok er der flere gode elementer i skatteminister Karsten Lauritzens (V) bebudede handlingsplan for Skat, men at den ikke løser det grundlæggende problem: At skattesystemet er for indviklet.

- I Danmark har vi igennem årene opbygget et labyrintisk skattesystem, som virksomheder drukner i, og som Skat ikke kan hitte rede i.

- Vejen til at undgå nye skandalesager er ikke lappeløsninger, men et mere enkelt skattesystem. Det vil styrke retssikkerheden, når både borgere, virksomheder og Skat selv kan finde ud af det, siger organisationens direktør, Christian T. Ingemann.

Han understreger, at tilliden til Skat er blevet rystet som følge af de mange "dårlige sager", hvilket er uholdbart for en så væsentlig samfundsinstitution.

Christian T. Ingemann mener, at Skat kunne have undgået sagen om udbytteskat, hvis politikerne havde fulgt Dansk Erhvervs forslag om at friholde selskaber for udbytteskat.

- Og man kunne også skære gevaldigt ned på problemerne i skattesystemet, hvis man indfører fuld neutralitet i energisystemet, en ensartet kapitalbeskatning, fuldt fradrag for etableringsomkostninger og fuldt fradrag for repræsentationsomkostninger, mener erhvervsorganisationen.

Dansk Erhverv mener, at det bør være en hovedprioritet for enhver skatteminister at arbejde for større enkelhed, da det vil nedbringe de administrative byrder og sikre et mere stabilt skatteprovenu og en større retssikkerhed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip