Dansk Flygtningehjælp: Dansk støtte når 2000 familier

Skrevet af admin

10/08/2014

Mest læste i dag

De to ekstra millioner danske støttekroner, som regeringen søndag har valgt at sende til internt fordrevne flygtninge i det nordlige Irak, vil give mad og vand til omkring 2000 familier.

Situationen i Irak er dog så presset, at det er svært at tackle alle de udfordringer, som nødhjælpsorganisationerne står med.

Det fortæller Michael Bates, der er landechef for Dansk Flygtningehjælp i Irak.

- Vi er selvfølgelig meget glade for den danske støtte. Pengene vil blandt andet gå til at give mad- og vandrationer i tre dage til omkring 2000 familier, som er flygtet for at komme i sikkerhed, siger Michael Bates til Ritzau.

Han fortæller, at de danske støttekroner går til internt fordrevne familier i området omkring Dohuk i det nordlige Irak, hvor mange tusinde flygtninge er søgt mod de seneste dage.

Den danske regering valgte søndag af sende yderligere to millioner kroner til Irak som følge af, at situationen i det nordlige Irak er eskaleret, og mange tusinde er sendt på flugt fra bevægelsen Islamisk Stat (IS).

Danmark har i alt givet 30 millioner kroner i humanitær bistand i 2014 til Irak.

Mens Dansk Flygtningehjælp har mulighed for at give nødhjælp til flygtninge omkring Dohuk, er der andre områder, hvor organisationen og andre ngo'er har anderledes svært ved at komme hen.

- Sikkerhedssituationen er så dårlig nogle steder, at det er svært at komme frem. Det gør det svært at løse alle de problemer, som ligger på bordet i øjeblikket, siger Michael Bates.

Michael Bates peger også på, at situationen ikke kun er presset i de områder, der bliver skrevet om i medierne.

- Mange medier har især fokus på flygtningene, som har været fanget ved Sinjar-bjerget, men det er vigtigt at sige, at situationen er kritisk flere steder, og det gælder ikke kun i det nordlige Irak, siger han.

/ritzau/