Dansk Folkeparti går med i vækstaftalen

Dansk Folkeparti (DF) går med i regeringens vækstpakke med Venstre. Til gengæld får partiet sænket færgetaksterne for godstransport til Bornholm og andre øer med 50 millioner kroner i 2015 og siden 125 millioner kroner.

Samtidig hæves den grønne check for familier med lave indkomster.

Det oplyser DF's formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Vi får langt billigere godstransport, ikke bare på småøerne, men også Bornholm, Samsø, Læsø og Ærø. Så får erhvervslivet på øerne langt lettere ved at komme af med deres gods til fastlandet, siger Kristian Thulesen Dahl.

Desuden fremhæver han, at nogle lavindkomstgrupper kan føle sig lidt mere trygge i fremtiden i forhold til deres øgede energiomkostninger.

- Dansk Folkeparti har sikret, at den grønne check kan stige for familier med lave indkomster, hvis den meget omtalte PSO-afgift vokser, påpeger Kristian Thulesen Dahl og tilføjer:

- Samtidig skrottes Venstres planlagte forsøg med pengeløse butikker.

Økonomiminister Margrethe Vestager (R) hæfter sig ved, at aftalen med DF supplerer regeringens vækstpakke med Venstre.

- Man ved simpelt hen, at det ikke koster det samme at få sine underleverancer eller færdige produkter væk fra øen. Der er langt bedre mulighed for at drive sin virksomhed på mange småøer og kommuner som Læsø, Samsø, Fanø og ikke mindst Bornholm, siger Margrethe Vestager.

Til gengæld fik Dansk Folkeparti hverken bedre vilkår for at belåne ejendomme i Udkantsdanmark for at sætte gang i boligsalget eller at målrette en BoligJob-ordning for provinsen, erkender Kristian Thulesen Dahl.

- Vi siger ikke, at vi har revolutioneret verden med denne tillægsaftale. I stedet for at sætte os fornærmede ovre i hjørnet har vi spillet vores kort så konstruktivt som muligt, siger han.

/Ritzau/

 

Dagens Gossip