Dansk Folkeparti: Ingen muslimske indvandrere skal ind i Danmark

Efter den seneste tids terrorangreb i Europa bør indvandringen fra muslimske lande til Danmark stoppe i en periode på fire til seks år.

Det mener Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, ifølge Berlingske.

I et debatindlæg i avisen torsdag foreslår han at indføre et "muslimstop".

- Vi bør have et stop for flygtninge og indvandrere fra muslimske lande i en periode.

- Det er herfra, langt størstedelen af terroren i Vesten har sine rødder, og indtil vi har et overblik over rækkevidden af det her, og hvad vores fremtidige indsatser skal være, har vi brug for et pusterum, siger Søren Espersen i et interview med Berlingske.

Søren Espersen afviser, at muslimer generelt er et problem. Men han mener, at kontrollen med nytilkomne migranter og flygtninge har været "hårrejsende" lemfældig.

- Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at i den flygtningestrøm, vi fik i sommeren og efteråret, var der mange, der kom under dække af at være flygtninge, men som i virkeligheden var sendt af sted af Islamisk Stat, siger han.

I 2014 sagde Dansk Folkepartis nuværende formand, Kristian Thulesen Dahl, at han ikke vil skelne mellem religioner, når det handler om indvandring. Den nye udmelding fra Søren Espersen skal ikke opfattes som et opgør med den linje, pointerer han.

- Det her er en helt særlig situation, der er opstået. Og det er en erkendelse af, at terrortruslen udgår fra de muslimske samfund. Det er bestemt ikke det samme som at sige, at alle muslimer er terrorister, siger Søren Espersen.

Søren Espersens forslag går for vidt, mener Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth. Han er vel at mærke enig i, at antallet af asylansøgere skal minimeres.

- Men vi kan jo ikke gå ind og diskriminere på baggrund af religion, siger Marcus Knuth til Berlingske.

Hos Socialdemokraterne mener fungerende politisk ordfører Ane Halsboe-Jørgensen, at Søren Espersen må være "lige lovlig inspireret af Donald Trump".

- I øvrigt synes jeg, man skal huske på, at langt de fleste ofre for islamisk terrorisme er muslimer. Der er ingen simple svar på den situation, vi står i, siger hun til Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip