Dansk Folkeparti vil afskrække asylsøgere med video

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, vil afskrække asylsøgere fra Danmark med videoer ligesom i Australien. Han afviser, at Australien som verdens største ø ikke kan sammenlignes med Danmark.

- Man kan ikke overføre den australske model i 1:1 til en eventuel dansk model. Men australierne siger, at de, der søger asyl spontant, ikke får opholdstilladelse i Australien. Det kan vi overføre til en dansk model, siger Martin Henriksen.

Australske myndigheder afskrækker asylsøgere med videoer og plakater. Kampagnen er rettet mod bådflygtninge, der sejler mod Australien. Budskabet siges på engelsk af en mand i militæruniform:

- No way. You will not make Australia home (Nej, Australien bliver ikke dit hjem, red.).

Fra 2014 er kampagnen sendt på 17 sprog. Den har kostet de australske myndigheder millioner af kroner, skriver flere australske medier ifølge dr.dk.

Danmark skal ikke lave en kopi af den australske video med en mand i militæruniform. Det skal tilpasses danske forhold, påpeger Martin Henriksen.

- Det skal være med udgangspunkt i en dansk virkelighed, ikke en australsk virkelighed, hvis man laver en informationskampagne. Det skal stå klart, at hvis man søger til Europa, skal man søge udenom Danmark. Det er ikke her, ens fremtid er, siger han.

Kampagnen kan køre som en video, og sendes på sociale medier som YouTube, Instagram og Twitter samt i avisannoncer, mener Martin Henriksen.

- Vi lægger ikke begrænsninger ind, siger han.

Spørgsmål: - Men Folketinget har kun førstebehandlet et lovforslag om at genindføre starthjælp med en lavere ydelse. Har I flertal for flere stramninger?

- Ting tager tid i politik. Hvis vi får startet dette, kan vi drøfte at stramme yderligere, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip