Dansk Folkepartis borgmesterdrøm lever i Guldborgsund

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

Fire ud af 10 har stemt på enten Dansk Folkeparti eller Guldborgsundlisten ved valget i Guldborgsund Kommune på Falster og Lolland.

Dansk Folkeparti har fået 22,1 procent af stemmerne, mens Guldborgsundlisten med den siddende borgmester John Brædder i spidsen endte med at få opbakning fra 18,1 procent af vælgerne ved tirsdagens kommunalvalg.

Dansk Folkeparti kan derfor glæde sig over at få syv mandater, mens Guldborgsundlisten får seks pladser i byrådet. Der er tale om en fremgang på henholdsvis tre og to mandater sammenlignet med valget i 2009.

Ingen af partierne kunne dog hamle op med Socialdemokraterne, der med 27 procent af stemmerne har sikret sig ni mandater - to mere end sidst.

Guldborgsund Kommune er af mange blevet nævnt som det sted, hvor Dansk Folkeparti kan få sin første borgmesterpost i skikkelse af spidskandidaten René Christensen, som selv har sagt, at tanken om at blive borgmester ikke ligger ham fjernt.

Venstre, der på landsplan ifølge exitprognoser har oplevet fremgang, går i Guldborgsund tilbage med to mandater efter at have sikret sig fire sæder i byrådet.

/ritzau/