Dansk Folkepartis borgmesterdrøm lever i Guldborgsund

Fire ud af 10 har stemt på enten Dansk Folkeparti eller Guldborgsundlisten ved valget i Guldborgsund Kommune på Falster og Lolland.

Dansk Folkeparti har fået 22,1 procent af stemmerne, mens Guldborgsundlisten med den siddende borgmester John Brædder i spidsen endte med at få opbakning fra 18,1 procent af vælgerne ved tirsdagens kommunalvalg.

Dansk Folkeparti kan derfor glæde sig over at få syv mandater, mens Guldborgsundlisten får seks pladser i byrådet. Der er tale om en fremgang på henholdsvis tre og to mandater sammenlignet med valget i 2009.

Ingen af partierne kunne dog hamle op med Socialdemokraterne, der med 27 procent af stemmerne har sikret sig ni mandater - to mere end sidst.

Guldborgsund Kommune er af mange blevet nævnt som det sted, hvor Dansk Folkeparti kan få sin første borgmesterpost i skikkelse af spidskandidaten René Christensen, som selv har sagt, at tanken om at blive borgmester ikke ligger ham fjernt.

Venstre, der på landsplan ifølge exitprognoser har oplevet fremgang, går i Guldborgsund tilbage med to mandater efter at have sikret sig fire sæder i byrådet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip