Dansk golfspiller mænger sig med de bedste i Sydafrika

En håndfuld danske spillere er med ved European Tour-turneringen South African Open Championship, men kun en enkelt af dem gjorde noget særligt væsen af sig på førstedagen.

Det er Morten Ørum Madsen, der slap igennem første runde i fem slag under par og er placeret som en delt nummer seks sammen med tre andre spillere.

Briten Matthew Nixon har lagt sig i spidsen efter en første runde, der var tre slag bedre end Ørums.

Danskeren leverede en eagle på ottende hul og præsterede også hele syv birdies. Men omvendt trak det ned, at han også blev noteret for fire bogeys.

Turneringen er den første i 2014-sæsonen, og den markerer en anden dansker, Lucas Bjerregaards, debut som fuldbyrdet European Tour-spiller.

Det er blot en uge siden, den unge nordjyde kvalificerede sig til det attraktive selskab.

Bjerregaard har dog fået en lidt langsom start og brugte 73 slag på første runde. Det er et over par og placerer ham som nummer 87 i den samlede stilling.

De tre sidste danskere skal man endnu længere ned i tabellen for at finde: Andreas Hartø og Søren Hansen deler en placering som nummer 112 tre slag over par.

Et slag dårligere er Joachim B. Hansen, og det giver en 132.-plads.

Der er altså meget at rette op på i fredagens anden runde, hvor det gælder om at klare cuttet til weekendens finalespil.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip