Dansk grandprix-håb: Vi ignorerer bookmakerne

I februar tog de tre fyre fra Lighthouse X fusen på alle, da de snuppede sejren ved Dansk Melodi Grand Prix 2016. Nu er de i Stockholm for at gøre de sidste indledende øvelser, inden de går på scenen med "Soldiers of Love" til den anden Eurovision-semifinale torsdag den 12. maj.

Og det er tre fokuserede sangere, der ser frem til at optræde for hele Europa. De tør nemlig godt at lukke al snak om odds og vinderchancer ude på trods af, at bookmakerne kun har meget lidt tiltro til en dansk topplacering ved Eurovision.

På oddschecker.com, som samler odds fra mange forskellige bettingfirmaer, ligger Danmark i den nederste halvdel af feltet, mens Rusland, Frankrig og værtslandet Sverige er blandt favoritterne til en sejr. Men det lader Lighthouse X sig ikke slå ud af.

- Oddsene er ikke et pres. Det er ligesom at skulle ind for at spille en håndboldkamp. Vi kan ikke gøre andet end at bruge al vores energi på at performe så godt, vi overhovedet kan, siger 28-årige Martin Skriver, der er det yngste medlem i poptrioen.

Lighthouse X samarbejder med flere velgørende organisationer for at skabe dialog om mangfoldighed, fællesskab og unge, der har det svært. Og det betyder mere for gruppen at have mulighed for at gøre det end at stå med vindertrofæet i Stockholm.

- Vi er gået ind i melodigrandprix med et helt andet formål end at vinde. Egentlig bruger vi det som en platform for at komme ud med vores budskab, siger 30-årige Johannes Nymark.

Gruppen ved, at odds, gisninger og store forventninger er en del af melodigrandprix-spillet. Men de er selv meget lidt optaget af det - måske også, fordi de før har driblet uden om bookmakerne.

Ved Dansk Melodi Grand Prix 2016 var der nemlig ingen, der havde regnet med, at Lighthouse X kunne løbe med 42 procent af stemmerne og dermed en stor sejr.

- Grandprix har bevist, at der også kan komme overraskelser ind fra højre, som rammer folk. Det skete for os i Horsens, hvor vi jo heller ikke var spået vinderchancer, siger Søren Bregendal, der med sine 32 år er alderspræsident i trioen.

Efter den første semifinale tirsdag den 10. maj er det Danmarks tur til at dyste i den anden semifinale mod blandt andet Norge og Tyskland. Det sker torsdag den 12. maj.

Vinderen af Eurovision findes ved finalen i Stockholm lørdag den 14. maj. Alle tre shows sendes klokken 21.00 på DR1.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip