Dansk instruktør om Oscar-indstilling: Helt fantastisk

- Det føles helt fantastisk, siger den danske filminstruktør Tobias Lindholm umiddelbart efter nyheden om, at hans film "Krigen" er gået videre i kampen om en Oscar.

- Der har været utroligt mange mennesker, der har arbejdet vanvittigt hårdt og under nogle voldsomme forhold i Tyrkiet. Så at kunne vende sig mod filmholdet med den her udvælgelse i hånden, det er bare helt fantastisk, siger Tobias Lindholm til Ritzau.

"Krigen" handler om den danske kompagnichef Claus Michael Pedersen, som er udstationeret i Afghanistan, mens hans kone forsøger at holde sammen på hverdagen derhjemme.

Da Claus vender tilbage til Danmark, bliver han anklaget for krigsforbrydelser.

Og netop krigstemaet tror Tobias Lindholm er en af grundene til, at hans film er blevet valgt til at gå videre.

- USA har en tradition for de her krigsfilm, og det her er så et dansk bud på den genre, som de allerede kender. Det har man måske haft med i overvejelserne, siger Tobias Lindholm.

Hans film blev udvalgt i konkurrence med de øvrige shortlistede film "Mænd og Høns" af Anders Thomas Jensen og "The Look of Silence" af Joshua Oppenheimer. Film, som Tobias Lindholm kalder for "fantastiske".

Tobias Lindholm giver skuespiller og hovedrolleindehaver Pilou Asbæk en stor del af æren for udvælgelsen.

- Mit samarbejde med Pilou startede med "R" (Tobias Lindholms første film, red.) og kulminerer her i "Krigen", hvor han spiller det bedste, han nogensinde har gjort. Jeg er ikke i tvivl om, at en stor del af den her indstilling skyldes hans præstation, siger Lindholm.

- Det er tredje gang, at vi laver film sammen. Så at få lov til at tage sammen på det her eventyr, det er helt fantastisk.

Om Tobias Lindholm får en Oscar-nominering i selve den amerikanske konkurrence afgøres 14. januar næste år.

Oscar-uddelingen finder sted 28. februar 2016 i Los Angeles.

/ritzau/

 

Dagens Gossip