Dansk IOC-medlem overrasket over at Rusland skal til OL

Det danske medlem af den Internationale Olympiske Komite (IOC) og præsident i Det Internationale Badmintonforbund, Poul-Erik Høyer, er overrasket over, at IOC søndag har meldt ud, at de ikke vil udelukke Rusland fra deltagelse ved det kommende OL.

- Min mavefornemmelse sagde mig, at IOC ville træffe en drastisk beslutning og udelukke Rusland, så det kommer som lidt af en overraskelse, siger han.

IOC åbner dog op for, at de enkelte specialforbund får mulighed for at udelukke russerne, hvis de ønsker det.

Det har Det Internationale Atletikforbund (IAAF) eksempelvis valgt at gøre efter afsløringer af omfattende dopingbrug i russisk atletik.

Men den tidligere badmintonstjerne finder det problematisk, at specialforbundene nu skal tage individuelle beslutninger vedrørende Ruslands OL-skæbne.

- Det skaber et broget billede, når IOC lader det være op til specialforbundene selv at træffe beslutningen, om de vil udelukke Rusland. Det havde set bedre ud, hvis vi alle havde stået sammen, siger han.

- Det havde måske klædt IOC lidt mere, hvis de havde taget beslutningen. At de bare lægger det ud til os (specialforbundene, red.), det giver os mandat til at træffe forskellige beslutninger, og det tror jeg kan blive en forvirrende forestilling for mange.

Poul-Erik Høyer fortæller, at han som præsident for Det Internationale Badmintonforbund nu vil drøfte afgørelsen i forbundet.

Mandag opfordrede Det Internationale Antidopingagentur (Wada) IOC til at udelukke Rusland fra internationale sportsbegivenheder, inklusive OL, indtil der bliver gennemført en kulturændring i landet angående doping.

Det skete efter offentliggørelsen af den såkaldte McLaren-rapport, der konkluderede, at den russiske stat har været dybt involveret i et omfattende dopingprogram og svindel med positive dopingprøver.

Rapporten konkluderede, at dopingprogrammet bredte sig over 30 forskellige sportsgrene, og at det russiske sportsministerium var med til at beslutte, hvilke atleter der skulle med i programmet og beskyttes mod positive dopingprøver.

Det er IOC's eksekutivkomité, som har truffet afgørelsen vedrørende Ruslands deltagelse ved OL.

/ritzau/

 

Dagens Gossip