Dansk ishockey får en gylden OL-chance

Danmark kan efter al sandsynlighed spille OL-kvalifikation i ishockey med alle sine spillere fra verdens bedste ishockeyliga, NHL, om to år.

Fredag besluttede det internationale ishockeyforbund nemlig på sin kongres på Tenerife, at kvalifikationskampene til det næste OL i Sydkorea, skal spilles i august 2016. De senere år har man spillet kvalifikationsturneringer i februar, hvor NHL-spillerne er optaget af klubkampe.

Det oplyser Danmarks Ishockey Unions formand Henrik Bach Nielsen til TV2.

- Det betyder alt. Det er et helt andet hold, vi kan stille med nu. Vi har i de sidste par år arbejdet på at få det her til at blive virkelighed, siger han.

Det internationale ishockeyforbund har endnu ikke selv bekræftet beslutningen, og den har også det forbehold, at man skal aftale detaljer på plads i forhold til en tilsvarende turnering i august for de seks bedst rangerede nationer og to wildcards.

Denne turnering blev dog også vedtaget torsdag og svarer til world cup, som tidligere har været spillet for de bedste ishockeynationer.

Ved de seneste tre OL-turneringer i ishockey har de ni bedste nationer automatisk været kvalificeret til OL, mens de øvrige har spillet kvalifikationsturneringer. Danmark var topseedet og havde hjemmebane ved den sidste kvalifikationsturnering, men kiksede.

Danmark har ni spillere med erfaring fra verdens bedste ishockeyliga, NHL. Det er flere end de nationer, Danmark normalt er på niveau med i internationale kampe.

/ritzau/