Dansk kaptajn før EM-brag: Vi klarer os trods afbud

Med Stine Jørgensens skadesafbud til den afgørende mellemrundekamp mod Spanien ved EM mangler håndboldkvinderne nu tre af de sædvanlige stamspillere.

Men bredden i toppen af dansk håndbold er så stor, at Danmark kan klare sig uden Jørgensen, Marianne Bonde og Lotte Grigel, mener anfører Line Jørgensen.

- Vi har vist, at vi kan håndtere udskiftninger i truppen. Marianne Bonde røg jo ud inden EM, hvor Louise Svalastog kom ind i stedet. Det er gået fint.

- Det er selvfølgelig ikke særlig sjovt, at vi nu har tre stamspillere skadet, men vi er klar til at vinde over Spanien alligevel, siger Line Jørgensen.

Onsdag indløb der endegyldigt afbud fra Stine Jørgensen til braget mod spanierne, hvor Danmark skal have mindst uafgjort for at komme i semifinalen.

Mette Tranborg og Lærke Møller er nye i truppen til kampen, hvor danskerne nok skal få noget at se til.

- Spanien bliver en helt anden opgave end Ungarn. Der er meget mere fart og tempo i deres spil, og det er mere individualistisk. Så det bliver meget vigtigt, at vi laver nogle frikast for at bremse dem, siger Line Jørgensen.

- Jeg vil ikke sige, at de ligger dårligt til os, men de passer ikke helt så godt til vores stil, som ungarerne gjorde. På den anden side er vi så langt inde i turneringen, at vores fysiske form måske kan blive en fordel for os, lyder det fra den danske anfører.

Kampen mellem Danmark og Spanien begynder klokken 18.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip